Unul din cinci români care au sunat la Salvare de Sărbători a avut aceeași „urgență”

Publicat: 26 12. 2015, 15:14

„Năravurile nu s-au schimbat nici în acest an, astfel că peste 20 la sută dintre cei care au avut nevoie de asistență medicală de urgență aveau suferințe digestive cauzate de consumul mai mare de mâncare și băutură. De altfel, începând din noaptea de Ajun și până sâmbătă dimineață, Serviciul de Ambulanță București-Ilfov (SABI) a fost solicitat pentru 1.689 de pacienți, dintre care 908 au fost cazuri grave și foarte grave”, a spus managerul SABI, dr. Alis Grasu.

Dintre cele 908 urgențe de cod roșu și galben, 89 au fost pentru cazuri din spațiul public, respectiv traumatisme, dureri toracice, lipotimii, sincope și agresiuni, a precizat managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov.

Alis Grasu a mai spus că, în acest interval, au venit pe lume 12 copii, doi dintre ei în primele ore ale Crăciunului.

Oamenii au solicitat ambulanța și pentru alte suferințe, în afara celor digestive, precum boli cardiace, respiratorii, diabetice, neurologice sau stări febrile, a mai spus Alis Grasu.

Serviciul de Ambulanță București-Ilfov lucrează în aceste zile cu aproape 80 de echipaje, dintre care 56 pentru urgență, 15 pentru consultații și restul de transport.

„Am reușit să nu avem urgențe în așteptare, dar a fost o noapte foarte grea, cu solicitări continuu. Oamenii nu s-au putut odihni chiar deloc, de regulă încercăm rotirea echipajelor, astfel încât să mai existe un interval în care să-și tragă puțin sufletul. Acest lucru nu s-a putut întâmpla, așa că a fost destul de greu”, a mai spus managerul SABI.