Unul dintre cei mai bogați oameni din Ucraina a fost ucis alături de soția sa. Oleksiy Vadatursky a fost omorât de o rachetă

Publicat: 31 07. 2022, 18:52
Actualizat: 31 07. 2022, 18:54
Sursă Foto - Twitter

În urma unor bombardamente asupra orașului Nikolaev, unul dintre cei mai bogați oameni din Ucraina, Oleksiy Vadatursky, a murit lângă soția sa.

La 74 de ani, omul de afaceri a fost ucis împreună cu soția sa, Raisa, când o rachetă le-a lovit casa în timpul nopții.

Averea lui Oleksiy Vadatursky a fost estimată la peste 400 de milioane de dolari în anul 2021. Totuși, războiul declanșat de Rusia i-a afectat afacerile și încasările anul acesta.

Orașul din sudul țării a fost ținta unor atacuri semnificative din partea armatei ruse, iar autoritățile au anunțat că bombardamentele ar putea continua și în zilele ce vor urma.

Kremlinul susține că Rusia va cuceri Ucraina bucată cu bucată

Mai multe locuințe au fost afectate de bombardamentele rușilor, printre care un hotel, un complex sportiv, două școli și o benzinărie, mai mulți cetățeni având nevoie de îngrijiri medicale.

Purtătorul de cuvânt al al Ministerului ucrainean de Externe, Oleg Nikolenko, a declarat că nu există diferențe între diplomații ruși care îndeamnă la execuții și soldații ruși de pe front, potrivit Digi24.ro.

„Citiţi asta când ei vă spun că Rusia nu trebuie izolată. Nu există nicio diferenţă între diplomaţii ruşi care îndeamnă la execuţia prizonierilor de război ucraineni şi trupele ruse care fac acest lucru la Olenivka. Ei sunt cu toţii complici ale acestor crime de război şi trebuie să dea socoteală pentru ele”, a anunțat sâmbătă, într-o postare pe Twitter, un purtător de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, Oleg Nikolenko.