Unul dintre cei reținuți pentru că au omorât în bătaie un chinez în centrul comercial Europa este consilier local la Găneasa

Publicat: 10 12. 2013, 18:04
Actualizat: 09 02. 2019, 15:21

Unul dintre cei reținuți în dosarul legat de chinezul care a fost omorât în bătaie în centrul comercial Europa este Alexandru-Mihăiță Poenaru, care, în prezent, ocupă funcția de consilier local în comuna Găneasa din județul Ilfov, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din Poliție.

Poenaru (34 de ani) a fost reținut, marți, împreună cu Dan Țiculeanu (40 de ani), cei doi fiind acuzați de omor calificat, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

În același dosar este cercetat Nicu Lazăr, care nu a fost prins până în acest moment.

Pentru toți cei trei inculpați, procurorii vor sesiza Tribunalul București, cu propunerea de arestare preventivă.

Potrivit anchetatorilor, la 25 mai 2000, cetățeanul chinez W. L. J., în vârstă de 26 de ani, a fost agresat de mai mulți agenți care asigurau paza în incinta complexului Europa din sectorul 2.

Printre agresori s-au numărat și Poenaru, Țiculeanu și Lazăr.

„S-a stabilit faptul că victima, după un conflict avut cu un conațional, a fost găsită și imobilizată de către agenții de pază, aceștia lovind-o în mod repetat cu pumnii, picioarele și obiecte contondente.
Victima a reușit să scape pentru moment, fiind urmărită și imobilizată din nou de către agresori, care au continuat să o lovească, până au adus-o în stare de inconștiență. Ulterior, a fost transportată cu un cărucior de marfă la o vilă din complexul comercial (în care își avea sediul administrativ societatea de pază), unde a fost din nou agresată. În urma leziunilor produse, victima a decedat la scurt timp, decesul fiind constatat de către personalul medical sosit la fața locului”, spun anchetatorii.

Cercetările în acest caz au fost îngreunate, susțin procurorii, de mărturii mincinoase date atât de unii martori, care s-au temut de agresori, cât și de cei acuzați că l-au omorât în bătaie pe chinez.

Ancheta este continuată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București și de polițiștii Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei.