Unul dintre frații care au omorât un bătrân din Bistrița pentru 100 de lei s-a sinucis în arest. Tânărul de 21 de ani era recidivist

Publicat: 20 05. 2019, 20:36

Tânărul de 21 de ani s-a sinucis în noaptea de duminică spre luni, în Arestul Inspectoratului de Poliție Bistrița-Năsăud unde se afla în stare de arest preventiv după ce în luna februarie, împreună cu fratele lui, l-a omorât pe un bătrân din Bistrița pentru 100 de lei și un telefon mobil.

Tânărul era recidivist și a fost eliberat în luna septembrie 2018 pentru bună purtare, după ce a executat doi ani de închisoare pentru tâlhărie.

În noaptea de duminică spre luni, tânărul și-a improvizat un ștreang din cearșaful de pe pat și s-a sinucis. El a fost găsit de gardieni inconștient, la fața locului fiind solicitat un echipaj medical care l-a transferat la spital, unde a fost declarat decesul.

Conform Inspectoratului de Poliție Bistrița-Năsăud cercetările în acest caz au fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud.

„În cauză se efectuează cercetări de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud”, a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Bistrița-Năsăud, Crina Sârb.

Tânărul a fost arestat împreună cu fratele lui după ce în luna februarie a fost acuzat că a omorât în bătaie un bătrân și i-au furat acestuia 100 de lei și un telefon mobil.

Bătrânul de 71 de ani din Bistrița a fost descoperit decedat, în apartament, cu semne de agresiune pe corp. Polițiștii din Bistrița-Năsăud au reușit să îi identifice pe criminalii bărbatului, fiind vorba de doi frați de 19 și 21 de ani, care au recunoscut că l-au omorât pe bătrân după ce s-a întâlnit cu acesta în apropierea unui bar și au decis să îl conducă acasă pe bărbat pentru a bea ceva împreună.

După ce au ajuns în apartamentul bătrânului, cei doi frați l-a agresat și i-au cerut îi dea toți banii pe care îi are în casă. Pentru că bătrânul le-a spus că nu are bani sau alte bunuri de valoare în locuință tinerii l-a lovit în repetate rânduri cu corpuri dure și l-au înjunghiat de mai multe ori cu un cuțit după care s-au apucat să caute banii în locuință.

Au găsit doar 100 de lei, un telefon mobil, un ceas și câteva bijuterii fără valoare. Trupul bărbatului a fost descoperit de rude după cinci zile de la deces.