UPDATE Percheziții la un sediu PSD și în casele a trei parlamentari, într-un dosar de luare și dare de mită | Deputatul PSD Florin Tripa spune că are calitatea de suspect – VIDEO

UPDATE Percheziții la un sediu PSD și în casele a trei parlamentari, într-un dosar de luare și dare de mită | Deputatul PSD Florin Tripa spune că are calitatea de suspect - VIDEO
Publicat: 09/12/2019, 11:28

UPDATE 2Deputatul PSD Florin Tripa spune că are calitatea de suspect

Deputatul PSD Florin Tripa spune, la ieșirea de la audieri din sediul DNA Timișoara, că are calitatea de suspect în dosarul pentru fapte de corupție întocmit după perchezițiile care vizează posibile acte de corupție de la punctul de lucru al DRDP Timișoara.

La ieșirea de la audieri din sediul DNA Timișoara, deputatul PSD Florin Tripa a spus că a dat declarații după perchezițiile care vizează posibile acte de corupție de la punctul de lucru al DRDP Timișoara.

Întrebat de ce anume e acuzat, deputatul a răspuns că de trafic de influență.

Întrebat, de asemenea, dacă avea cunoștință despre posibile fapte de corupție în Vama Nădlac 2, deputatul a răspuns negativ. În plus, Florin Tripa a afirmat că nu a intervenit pe lângă nimeni pentru vreo angajare.

„Sunt un om drept, un parlamentar care stau într-un apartament cu două camere”, a adăugat deputatul. Întrebat cum s-a ajuns la el în dosar, acesta a răspuns: „nu știu, prin interceptări, probabil cineva s-a lăudat”.

De asemenea, deputatul PSD Florin Tripa a spus că are calitatea de suspect în dosar.

UPDATE 1 Trei parlamentari, vizați de procurorii DNA

Trei parlamentari sunt vizați de perchezițiile făcute de procurorii DNA Timișoara la sediul PSD Arad, respectiv Florin Tripa – deputat PSD de Arad, Dorel Căprar – deputat PSD de Arad și Ioan Chisăliță – deputat PSD de Caraș Severin, au declarat pentru Mediafax surse din anchetă.

Senatorul PSD Ioan Chisăliță a fost adus la audieri cu o mașină a DGA Caraș-Severin. „N-am nicio legătură cu acest dosar, o să vedeți”, a spus Chisăliță la intrarea în sediul DNA Timișoara, potrivit pressalert.ro

În cauză, a fost pus în executare și un mandat de aducere a unui angajat al Direcției de Drumuri.

Oficial, DNA central a transmis că procurorii de la Timișoara „efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, săvârșite în perioada 2016-2019″.

„În cursul zilei de 09 decembrie 2019, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 5 locații situate pe raza județelor Timiș și Arad, din care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediul județean al unui partid politic și domiciliile unor persoane fizice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție”, precizează DNA central.

Știre inițială

Deputatul de Arad Florin Tripa a fost adus la sediul DNA Timișoara pentru audieri, informează ziaruldeiasi.ro.

Perchezițiile au loc într-un dosar de luare/dare de mită și trafic de influență.

Deputatul PSD Florin Tripa a declarat, luni, corespondentului Mediafax că se află la sediul DNA Timișoara, unde a fost chemat la audieri.

„Nu știu despre ce este vorba, nu știu în ce dosar. Știu că sunt percheziții la sediul PSD Arad”, a spus Tripa.

Până la ora transmiterii știrii, procurorii DNA nu au transmis informații cu privire la cauza în care sunt efectuate procedurile.

„Habar nu am de ce m-au chemat. Mi-au venit la șase dimineața, acasă. Eram în drum spre aeroport. Am înțeles că și ceva percheziții la sediul PSD Arad. Au venit la 6 dimineața, mi-au speriat copilul, au spart ușa, la figurat. M-am prezentat aici. Declarăm ce e de declarat și vorbim după”, a susținut deputatul PSD de Arad Florin Tripa.
Potrivit pressalert.ro, investigațiile conduse de anchetatori au început în urmă cu nouă luni, pornind de la o informație conform căreia la Vama Nădlac 2 se oferea șpagă la cântar. Reamintim că Vama Nădlac 2 este un punct obligatoriu de oprire pentrutoate tirurile care ies din țară.
Se pare că cel care ar fi coordonat întreaga activitate ar fi Cristian Horge, membru PSD și soțul fostului prefect de Arad, Florentina Horgea, care a emisionat din funcție pe 15 noiembrie.
Anchetatorii au descoperit că o parte din banii obținuți drept șpagă ajungeau la unii dintre șefii DRDP Timișoara, condusă de Cristian Ispravnic, care ar fi fost susținut în obținerea funcției de către lierul PSD Arad, deputatul Dorel Căprar.
În plus, șeful DRDP Timișoara, Cristian Ispravnic, l-ar fi angajat la la sfârșitul lunii august pe Mircea Andrei Lucaciu în funcția de șef al Departamentului de Venituri, cu rolul de coordonator al activității de cântărire și verificare a autocamioanelor la punctele de trecere a frontierei din Arad, Timiș și Caraș-Severin, relatează pressalert.ro.
Însă Mircea Andrei Lucaciu a ost condamnat în 2013 la 10 luni de închisoare pentru contituirea unui grup infracționalr organizat și trafic de migranți pe vremea când lucra la Vama Nădlac 2.