UPDATE: Prim-procurorul din Buftea care ar fi luat șpagă țigări și mâncare, arestat

Publicat: 18 05. 2013, 22:35
Actualizat: 29 07. 2014, 21:40

Prim-procurorul adjunct din Buftea Aurelia Constantinescu, acuzată de trafic de influență și de luare de mită sub formă de mâncare, a fost reținută cu propunerea de arestare preventivă, anunță DNA într-un comunicat de presă.

UPDATE 22:10 Aurelia Constantinescu a fost arestată pentru 29 de zile.

În ordonanța de demarare a acțiunii penale împotriva procuroarei, se menționează că Aurelia Constantinescu ar fi pretins, în perioada februarie-mai 2013, prin intermediar, mai multe sume de bani, dar și alimente.

Astfel, procuroarea ar fi primit în total 4.500 de lei, produse alimentare, dar și nealimentare, în schimbul intervenirii în două dosare, în care soțul celei care i-ar fi dat mita și care a și denunțat-o era acuzat de furt de autovehicule.

„La data de 17 mai 2013, inculpata a primit de la persoana denunțătoare suma de 3.000 lei și două cartușe de țigări, procurorii anticorupție procedând la constatarea infracțiunii flagrante”, informează DNA.

Procurorii DNA au dispus astăzi reținerea magistratei pentru 24 de ore, cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

DNA precizează că a beneficiat, în această anchetă, de ajutorul SRI.