Urmărire ca în filme la Siret, după ce o șoferiță a refuzat să oprească la semnalul polițiștilor. Ce încerca să ascundă femeia în mașină

Publicat: 21 04. 2015, 11:38
Actualizat: 06 08. 2015, 17:49

This browser does not support the video element.

Povestea s-a petrecut sâmbătă și a început pe drumul care duce înspre Punctul de Trecere a Frontierei Siret, când polițiștii au dorit să oprească pentru control un VW Golf, înmatriculat în Suceava, care se îndrepta spre oraș dinspre vamă, informează monitorulsv.ro.

La volan se afla o femeie care însă a ignorat semnalele acustice și luminoase ale autospecialei de poliție și a accelerat. Polițiștii au trecut la urmărirea mașinii respective, iar după circa un km șoferița fugară a virat dreapta pe strada „Libertății”. Din mașină au coborât șoferița și o altă prietenă, amândouă fugind din zonă. Polițiștii le-au ajuns însă din urmă și le-au dus la audieri.

În autoturism, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava, au fost găsite 100 de pachete de țigări de contrabandă și două cutii în care se aflau 12 sticle de vodcă, a câte 1,5 l fiecare, din duty-free. Șoferița a fost identificată ca fiind o femeie de 41 de ani din Rădăuți, iar cealaltă femeie este o româncă cu domiciliul în Ucraina, Olga G., de 48 de ani.

„Întreaga cantitate de țigarete și alcool de contrabandă, în valoare de aproximativ 1.500 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, întocmindu-se dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. Față de femeia care a condus autoturismul s-a luat și măsura sancționării contravenționale conform OUG 195/2002 și a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 zile pentru nerespectarea semnalelor polițistului rutier”, au precizat polițiștii.