Urs surprins de camerele de supraveghere în timp ce se plimba pe străzile din Suceava

Publicat: 21 09. 2015, 17:27

Potrivit viceprimarului municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, un urs a fost surprins de camerele de supraveghere ale Primăriei pe străzile din oraș, în noaptea de sâmbătă de duminică.

De asemenea, Harșovschi a declarat corespondentului MEDIAFAX că animalul a fost văzut de mai multe persoane pe strada Universității, în apropierea sediului Poliției Municipale, apoi pe strada Oituz, după care ursul ar fi plecat spre comuna Șcheia.

„A fost identificat pe camerele de supraveghere ale Primăriei. Nu este foarte clar, dar pare să fie un urs”, a spus Harșovschi.

El a precizat că Primăria a anunțat Comisariatul de Regim Silvic și Cinegetic, iar imaginile au fost predate Poliției Suceava.

Totodată, pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale unei firme din comuna Șcheia se vede un pui de urs care aleargă pe trotuar, speriat de autovehiculele care circulau în zonă.

La rândul său, directorul Direcției Silvice Suceava, Sorin Ciobanu, a declarat că până în prezent nu au apărut informații noi privind ursul. „Nu l-a mai văzut nimeni”, a spus Ciobanu.

Într-un comunicat al Prefecturii Suceava se arată că prefectul Constantin Harasim a convocat, luni, o ședință pentru stabilirea măsurilor privind identificarea și capturarea ursului, la care au participat reprezentați ai Inspectoratului Județean de Poliție, Inspectoratului Jandarmi, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina”, Poliției Locale, Direcției Silvice, Comisariatului de Regim Silvic și Cinegetic, Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Suceava, Agenției pentru Protecția Mediului și ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

„În cadrul întâlnirii s-a stabilit un plan comun de măsuri pe linia siguranței publice cuprinzând primele acțiuni: identificarea zonei în care își face simțită prezența ursul, cât și prevenirea populației asupra limitării deplasării în acel perimetru, concomitent cu anunțarea Primăriei Suceava, care potrivit legii are obligația de a acționa prin structurile specializate pentru capturarea animalului”, se arată în comunicat.

De asemenea, autoritățile fac apel la populație să sune la 112 în cazul în care au informații despre ursul respectiv.