USR a lansat o petiție care vizează terenul din jurul Casei Poporului. „Să nu ne prefacem că suntem democrați în curtea lui Ceaușescu”

Publicat: 13 03. 2018, 10:57
Actualizat: 13 03. 2018, 21:34

Petiția postată pe site-ul campaniamea.de-clic.ro este adresată președinților celor două Camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, potrivit unui comunicat de presă.

„Instituțiile publice au nevoie de spații publice. O Românie democratică se construiește cu instituții democratice care au nevoie de spații deschise, accesibile si inclusive. Domnilor președinți, nu ne putem preface că suntem democrați în casa și în curtea lui Ceaușescu”, se arată în petiția lansată de USR.

Formațiunea a organizat săptămâna trecută, în Parlament, o expoziție pentru a prezenta proiectul Parcul Uranus.

„La inițiativa USR o echipă multi-disciplinară de arhitecți, urbaniști și peisagiști din Copenhaga și București au explorat posibilitățile de amenajare urbanistică și peisagistică a terenului din jurul Palatului Parlamentului și legăturile acestuia cu terenurile din jur și cu orașul. Planșele realizate de ei au fost expuse în Parlament pentru a ilustra potențialul imens al acestui spațiu de a reintra în viața orașului”, se arată în documentul citat.