USR București a găsit un înlocuitor pentru Roxana Wring, care a demisionat. Noul lider de grup la CGMB conduce organizația din Sectorul 3

Publicat: 23 10. 2019, 12:13

Potrivit USR, din 24 octombrie liderul de grup al consilierilor municipali USR va fi Bogdan Stroe.

Acesta este inginer IT, membru fondator al USB / USR și în prezent conduce organizația USR Sector 3.

În Consiliul General al Municipiului București, Bogdan Store este membru al Comisiei pentru Transport și Infrastructură Urbană și al Comisiei pentru Învățământ, Tineret, Sport și Educație Civică.

Bogdan Stroe vine în locul Roxanei Wring, care nu mai face parte din partid, deoarece statutul nu acceptă foști colaboratori ai Securității. Aceasta și-a dat demisia la solicitarea liderului USR Dan Barna și și-a pierdut și mandatul de consilier general.

Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității va transmite Curții de Apel București o acțiune astfel încât instanța să stabilească dacă Roxana Wring, consilier CGMB, a avut sau nu calitatea de colaborator al Securității, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

După ce CNSAS depune acțiunea în instanță, va fi stabilit termen de judecată, iar ulterior magistrații vor decide, pe baza probatoriului, dacă Wring a fost sau nu colaborator al Securității.

Roxana Wring a demisionat, în luna septembrie, de la conducerea USR București.