USR, reacționează la postarea Ambasadorului Rusiei în România Valeri Kuzmin: E nepermis cum ambasada Rusiei distorsionează istoria și denigrează România

Publicat: 26 11. 2019, 17:55

„Observăm cu îngrijorare faptul că Ambasada Federației Ruse este preocupată în continuare să dezinformeze și este nepermis de mult preocupată cu distorsionarea istoriei și denigrarea României și a românilor, inclusiv prin atacuri la simboluri ale istoriei noastre și insinuări pe care le considerăm deosebit de grave”, arată USR, într-un comunicat de presă remis, marți, MEDIAFAX.

Sursa citată a adăugat că adevărul istoric nu poate fi manipulat.

„Ne opunem cât se poate de ferm acestei campanii de dezinformare și atacuri mediatice îndreptate în mod evident împotriva istoriei României și a structurilor și valorilor europene și euro-atlantice. Adevarul istoric nu poate fi manipulat fără consecințe sub acoperirea pe care o oferă statutul de membru al corpului diplomatic”, a conchis sursa menționată.

Ambasadorul Rusiei în România Valeri Kuzmin a fost convocat, marți, la Ministerul Afacerilor Externe pentru a da explicații cu privire la o postare jignitoare la adresa Casei Regale, informează MAE.

Convocarea diplomatului rus vine după ce, într-o postare pe Facebook din 22 noiembrie pe pagina de Facebook a ambasadei Rusiei la București, principesa Margareta este numită „doamna Margareta”, fiind acuzată de răspândirea unor informații false.