Vacanță de coșmar pentru o familie care a ales ca destinație Insula Hainan. Au plătit 26.000 de dolari pentru o săptămână de cazare

Publicat: 10 08. 2022, 18:54
Sursă Foto - Twitter

Întâmplare nefastă pentru turiștii de pe insula Hainan. Aceștia au ajuns să plăteasă suma de 26.000 de dolari pentru o săptămână de cazare, fiind obligați de autorități să își prelungească sejurul nedorit. Turiștii sunt opriți pe insulă din cauza virusului Covid care a infectat 80.000 de turiști.

Insula care se află la marginea mării Chinei de sud, așa-zisa Haiwaii-ul chinezesc, le-a adus pagube materiale imense unor oameni care au venit să-și petreacă concediul fără griji.

Peste 80.000 de turiști au rămas blocați pe insula tropicală Hainan, acolo unde își petreceau vacanța.

După ce au identificat peste 400 de cazuri de infectare cu Covid pe insulă, autoritățile au blocat total accesul spre Hawaii-ul chinezesc.

Vacanță pe termen nedeterminat

Turiștii au rămas acolo pe termen nedeterminat și au nevoie de cinci teste PCR negative în ultimele 7 zile pentru a pleca. De asemenea, Guvernul chinez le-a ordonat hotelierilor să scadă prețurile la cazare cu 50%, însă chiar și în aceste condiții oamenii ajung să plece faliți după doar o săptămână în plis petrecută în carantina cu forța.

Mai mult, unele hoteluri au profitat de situație și au ignorat ordinul de la Beijing, crescând semnificativ prețurile pentru cazare. Conform CNN, o familie a ajuns să plătească în plus, pentru o săptămână de cazare, 26.600 de dolari, potrivit Adevărul.ro.