Vameșii din Portul Constanța au deschis două containere venite din China. Înăuntru au găsit motive pentru dosare penale

Publicat: 20 02. 2015, 11:35
Actualizat: 20 02. 2015, 14:51

Potrivit reprezentanților Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră și vameșii constănțeni au descoperit, săptămâna aceasta, în două containere sosite din China, peste 21.500 de parfumuri și produse cosmetice, respectiv 300 de articole electronice contrafăcute, cu o valoare totală de aproximativ 3.360.000 de lei dacă ar fi fost vândute la prețul produselor originale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primul container, sosit pe adresa unei societăți comerciale cu sediul în București, a fost verificat la începutul acestei săptămâni, la rampa existentă în Portul Constanța. Echipele de control au descoperit 20.112 de sticluțe cu apă de toaletă și parfum și 1.560 de seturi cu produse cosmetice contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 3.120.000 de lei.

Ulterior, polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali au verificat un alt container, sosit în Portul Constanța Sud-Agigea pe adresa unei alte firme din București, în care au fost găsite 300 de seturi de boxe cu bluetooth și multiple difuzoare, contrafăcute, cu o valoare de piață de aproximativ 240.000 de lei.

Întreaga cantitate de marfă a fost ridicată de către lucrătorii vamali, în timp ce polițiștii de frontieră le-au întocmit administratorilor societăților comerciale importatoare dosare penale pentru punere în circulație, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.