Vapor specializat în întreținerea TURBINELOR eoliene marine, lansat la Galați

Publicat: 29 03. 2019, 12:13

Lansarea la apă a avut loc vineri, în cadrul unei ceremonii la care au participat reprezentanții constructorului și ai clientului.

Nava a fost botezată „Horizon” și a fost construită pentru o companie din Marea Britanie. Este vorba despre a navă de aprovizionare și suport care va avea misiuni în Marea Nordului, urmând să facă echipă cu un vapor identic lansat la apă în urmă cu doi ani, tot la șantierul naval gălățean.

„Nava, de tipul Accommodation Supply Vessel (navă de aprovizionare și suport) este a doua dintr-o serie de două nave pe care șantierul nostru le construiește pentru client (…), prima fiind lansată în urmă cu doi ani, pe 24 martie 2017. Ambele nave vor opera în zona Mării Nordului, executând lucrări de întreținere (…) la două ferme eoliene”, se arată într-un comunicat transmis de compania Damen.

Vasul lansat vineri are lungimea de 90 de metri, 60 de cabine confortabile, o capacitate de transport de 90 de persoane și o zonă de depozitare a containerelor. De asemenea, nava este dotată cu un sistem de acces cu compensare a mișcării și poate sta pe mare timp de o lună.