Vaslui: Elev tâlhărit de doi colegi în scara unui bloc, după ce a ieșit de la școală

Publicat: 30 10. 2012, 20:30
Actualizat: 28 09. 2018, 09:10
Un elev în vârstă de 15 ani de la un liceu din municipiul Vaslui a fost atacat de doi colegi după ce a ieșit de la cursuri, agresorii urmărindu-și victima până în scara blocului unde locuia, apoi au imobilizat-o și i-au furat un telefon mobil, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit cercetărilor făcute de polițiștii Biroului de Investigații Criminale Vaslui, elevul a fost atacat într-un bloc de pe strada Dimitrie Bolintineanu, după ce a fost urmărit de către doi colegi de liceu, de 15 și 16 ani, imediat după ce a părăsit incinta școlii, odată cu terminarea cursurilor.

Intrat în scara blocului în care locuia, elevul de 15 ani a fost imobilizat de unul dintre cei doi adolescenți, care i-a pus mâna la gură, apoi i-a luat cu forța telefonul mobil. Ulterior, atacatorii au fugit, însă unul dintre ei a fost prins de către șoferul unei mașini care trecea prin zonă.

„Bărbatul a reușit să-l prindă pe adolescentul în vârstă de 16 ani, după ce victima i-a cerut ajutorul imediat ce a scăpat din mâna unuia dintre autorii tâlhăriei. La sesizarea făcută prin numărul de urgență 112, polițiștii s-au deplasat în zonă în vederea demarării cercetărilor în acest caz”, a declarat, marți, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui, Mihaela Ștraub.

Polițiștii vasluieni au întocmit dosar penal pe numele celor doi adolescenți pentru tâlhărie, ei fiind cercetați în libertate.