Vehicule ale EULEX au fost atacate în Kosovo

Publicat: 16 02. 2012, 08:52
Actualizat: 18 02. 2012, 20:53
Două vehicule ale Misiunii Europene de Poliție și Justiție (EULEX) în Kosovo au fost avariate miercuri. Acestea au fost atacate cu cocteiluri Molotov de persoane neidentificate, a anunțat purtătorul de cuvânt al EULEX, Christophe Lamfalussy

Două vehicule ale Misiunii Europene de Poliție și Justiție(EULEX) în Kosovo au fost avariate miercuri. Acestea au fostatacate cu cocteiluri Molotov de persoane neidentificate, a anunțatpurtătorul de cuvânt al EULEX, Christophe Lamfalussy, relateazăAFP.

„Două cocteiluri Molotov au fost lansate către cele două mașini.Interiorul uneia dintre acestea a ars, iar cea de-a doua a avutdoar un geam spart”, a precizat acesta.

Incidentul s-a produs la Gnjilane, la circa 40 de kilometri estde Priștina.

„Este un incident regretabil, dar izolat”, a adăugatLamfalussy.

Circa 1.000 de persoane au manifestat fără incidente, luni, laPriștina, pentru a denunța un acord de cooperare între EULEX șiMinisterul sârb de Interne, considerat de kosovarii albanezi drepto încălcare a suveranității Kosovo.

Acordul încheiat vineri prevede o cooperare în lupta împotrivacorupției, crimei organizate și diferitelor tipuri de trafic întreKosovo și Serbia.

Acesta a provocat nemulțumirea autorităților kosovare, care îlconsideră o încălcare a suveranității Kosovo și apreciază că suntsingurele abilitate să încheie un acord internațional privindKosovo.

Mediafax