Verdict final în cazul morții primarului din Alba găsit mort lângă mașina

Publicat: 28 11. 2016, 11:19
Actualizat: 02 10. 2018, 15:53

„Este vorba de o infracțiune de omor, pentru asta se fac cercetări. Medicul legist va stabili exact cauza morții violente. I s-a cauzat o hemoragie ca urmare a aplicării mai multor lovituri de cuțit în zona superioară a corpului, abdomen, torace și gât”, a spus pentru MEDIAFAX prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, Marius Ungureanu.

Acesta a adăugat că decesul a venit la puțin timp după cauzarea leziunilor.

Fostul primar al comunei Lunca Mureșului, Ioan Rusu, a fost descoperit mort, duminică dimineața, lângă mașina personală. Trupul neînsuflețit al bărbatului ar fi fost găsit în jurul orei 4.00 dimineața, în apropierea dispensarului, pe o stradă cu ieșire într-un câmp, la marginea localității.

Potrivit unor surse neoficiale, se pare că Ioan Rusu a plecat de acasă, sâmbătă după-masa, pentru a-i duce unei cunoștințe o sumă de bani, dar nu a mai apucat să se vadă cu persoana respectivă.

Soția fostului edil a fost cea care a anunțat poliția, iar duminică dimineața bărbatul a fost găsit de către polițiști fără suflare lângă mașina sa. Acesta ar fi fost ucis cu 8 lovituri de cuțit, iar poliția ar fi găsit asupra lui suma de 1.000. de lei.

Ioan Rusu a fost primar al comunei Lunca Mureșului în perioada 2012 – 2016.