Verdictul Consiliului anti-plagiat de la Ministerul Educației în cazul doctoratului lui Gabriel Oprea

Publicat: 08 07. 2015, 15:42
Actualizat: 19 07. 2016, 01:40

Consiliul Național de Etică precizează că este singurul organism care poate soluționa o acuzație de plagiat în cazul persoanelor care ocupă funcții de demnitate publică. Repezentanții Consiliului Național de Etică spun că în urma cercetărilor au constat că acuzația de plagiat nu se confirmă.

DESCĂRCAȚI DE AICI RAPORTUL CONSILIULUI NAȚIONALE DE ETICĂ

„În urma sesizării având ca obiect teza de doctorat elaborată de domnul prof. univ. dr. Gabriel Oprea, Consiliul Național de Etică a Cercetării Științifice, Dezvoltării Tehnologice și Inovării, singurul organism abilitat pentru soluționarea acestui tip de sesizări la nivel național în cazul persoanelor care ocupă funcții de demnitate publică, a finalizat procedurile de analiză în acest caz, adoptând Hotărârea nr. 2.165/8.07.2015 prin care constată că nu se confirmă suspiciunea de plagiat”, se arată în comunicatul emis marți de Consiliul Național de Etică.

CNE a precizat că pentru a cerceta acuzația de plagiat a apelat la specialiști recunoscuți.
„În procesul de soluționare a acestei spețe, Consiliul Național de Etică a Cercetării Științifice, Dezvoltării Tehnologice și Inovării a apelat la specialiști recunoscuți și de prestigiu în domeniul juridic. Menționăm că prezentul comunicat a fost elaborat având în vedere Hotărârea CNE nr. 2.165/8.07.2015″, se mai arată în comunicat.

Pentru teza de doctorat a lui Gabriel Oprea  a fost depusă o sesizare privind plagiatul și  la Universitatea București, sesizare care este în curs de rezolvare. Premierul interimar Gabriel Oprea a declarat  că el este un om corect, iar cel care a făcut plângerea este „principala sursă de zvonuri și minciuni” îndreptate împotriva sa.