Verificările dosarelor ierarhilor ortodocși, amânate până după alegerea Patriarhului

Publicat: 15 02. 2012, 10:24
Actualizat: 26 07. 2012, 02:10
Mircea Dinescu, membru al CNSAS a declarat că nu mai există nici o șansă ca ierarhii cu dosare de securitate să fie verificați înainte de alegerile pentru funcția de patriarh.

Mircea Dinescu, membru al CNSAS, a declarat că nu mai există nici o șansă ca ierarhii cu dosare de securitate să fie verificați înainte de alegerile pentru funcția de patriarh. "Trei-patru" dintre înalții ierarhi ortodocși cu șanse la accederea în fotoliul de patriarh au dosare în care există indicii că au făcut poliție politică, a precizat Dinescu, refuzând să nominalizeze.

"Din cei care au șanse să devină Patriarh există trei-patru care au probleme serioase în dosar", a spus Dinescu, precizând că aceștia vor primi "probabil" o decizie de poliție politică. Dinescu s-a arătat nemulțumit după ședința de astăzi a CNSAS că aceste dosare nu au putut fi luate în discuția Colegiului și nu au putut fi soluționate cu o decizie clară din lipsă de cvorum.

 "Nu este nicio problemă, vom discuta aceste cazuri după alegeri, chiar dacă noi ne-am dorit ca trecutul lor să fie cunoscut înainte ca vreunul din ei să acceadă la funcția patriarh", a spus Dinescu. El s-a arătat totuși încrezător în "mintea de pe urmă" a celor care se știu pătați manifestându-și dorința ca aceștia să nu candideze.