Veste bună pentru părinți. Motivul pentru care vor avea mai multe zile libere

Publicat: 10 12. 2019, 15:10

Proiectul de lege privind acordarea unor zile libere părinților pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ, a primit aviz favorabil din partea membrilor comisiei pentru muncă a Camerei Deputaților, după critici aduse Ministerului Muncii, informează evz.ro.

Potrivit proiectului, depus de opt parlamentari ai PSD și ALDE, se vor acorda un anumit număr de zile libere părinților pentru supravegherea copiilor, dacă unitățile de învățământ vor fi închise temporar din cauza condițiilor meteo neprielnice sau a altor situații extreme decise de către autorități.

În timpul dezbaterilor, președintele Comisiei pentru muncă a Camerei Deputaților, Adrian Solomon, a criticat lipsa de la ședință a reprezentantului Ministerului Muncii.

„Ministerul Muncii continuă într-o atitudine de sfidare a comisiei.(…) Ce se întâmplă? Au dat afară și portarul. Nu puteau să trimită măcar un portar? Este inadmisibil. (…) După ce au dat afară toți secretarii de stat, fără să lase vreunul de sămânță, au dat și secretarul general și secretarul general adjunct, toți directorii. Ce se întâmplă la Ministerul Muncii? Are cineva cap în țara asta sau este varză? Colegii de la liberali, așa e frumos? Măcar unul de sămânță să-l trimiți aici”, a spus Solomon, care a suspendat ședința pentru câteva minute. Ședința a fost reluată după ce la comisie a venit secretarul de stat în Ministerul Muncii, Ioana Constantin.

Proiectul va fi dezbătut in plenul Camerei Deputaților, care este for decizional.