Veste-surpriză pentru absolvenții de școală care au împlinit 16 ani. Ce le transmite ANOFM

Publicat: 29 05. 2015, 14:12

Potrivit Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), absolvenții instituțiilor de învătământ care au împlinit 16 ani pot beneficia de o indemnizație de șomaj pentru o perioada de șase luni.

Suma de care pot beneficia absolvenții este echivalentă cu 50 la sută din valoarea indicatorului social de referință al asigurărilor pentru șomaj și stimulării ocupării forței de muncă în vigoare.

Tinerii pot primi această indemnizație dacă se înregistrează ca persoană în căutarea unui loc de muncă, la agenția de ocupare a forței de muncă în raza căreia își au domiciliul, în cel mult 60 de zile calendaristice de la data absolvirii.

„Indemnizația de șomaj se acordă după 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, perioadă în care absolventul beneficiază de servicii gratuite in vederea angajării (informare și consiliere profesională, medierea muncii, formare profesională)”, a precizat ANOFM, într-un comunicat de presă transmis agenției MEDIAFAX.

Pentru a se înregistra ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, absolvenții au nevoie de actul de identitate (original și copie), actele de studii și de calificare sau adeverință din care să rezulte data absolvirii (original și copie) și adeverință medicală din care să rezulte că persoana este clinic sănătoasă sau aptă de muncă ori că are eventuale restricții medicale.