Vestea pe care primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, le-o dă bucureștenilor

Publicat: 15 12. 2014, 20:54

Potrivit comunicatului primăriei, până în prezent, mașinile parcate neregulamentar în sector erau ridicate în baza unui contract încheiat între Direcția Poliție Locală Sector 4 și două societăți (S.C. Autosal Expert S.R.L. și S.C. Euronautica Motors S.R.L., n.r.).

În măsura în care, odată cu 15 ianuarie 2015, respectivul contract va înceta de drept, Piedone a decis să nu mai continue respectiva colaborare și să nu mai agreeze prestarea acestui serviciu de către oricare altă societate comercială de profil.

Totuși, pentru respectarea Codului Rutier, a legislației care impune sancționarea parcării în loc nepermis, cât și a normelor de conviețuire socială, începând de anul viitor, activitatea de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar va fi desfășurată cu sprijinul Poliției Locale Sector 4, anunță primăria de sector.

Însă, spun autoritățile locale, vor fi ridicate strict autovehiculele care blochează intersecțiile, accesul în instituții de interes public sau local, stațiile RATB, spitale, școli.

„Prin Poliția Locală Sector 4 vom achiziționa două utilaje tip platformă, care vor fi utilizate strict pentru ridicarea mașinilor care perturbă buna desfășurare a traficului rutier, în spiritul respectării literei legii și a drepturilor cetățeanului”, declară Piedone, citat în comunicat.