Vicepreședintele CE îi îndeamnă pe români să meargă la vot

Publicat: 15 02. 2012, 17:02
Actualizat: 11 07. 2012, 15:58
Vicepreședintele Comisiei Europene, Margot Wallstrom, a lansat, marți, un apel către români, mai ales către tineri, îndemnându-i să se implice în activitatea politică.

 

Vicepreședintele Comisiei Europene, Margot Wallstrom, a lansat, marți, un apel către români, mai ales către tineri, îndemnându-i să se implice în activitatea politică. Wallstrom le-a mai spus românilor să voteze la alegerile europarlamentare din 7 iunie.

"Viitorul este în mâinile noastre. Pe 7 iunie vom avea alegeri pentru Parlamentul European. Acest Parlament are acum rolul-cheie pentru promulgarea legislației europene și pentru conturarea noilor politici ale UE. Așa că, asigurați-vă că veți afla ceea ce propun diferitele partide politice. Și aș dori să fac un apel, în special către tinerii din România să se implice în politică și să se implice în deciziile importante ale UE, care vă vor afecta viitorul", a spus înaltul oficial al CE.

Wallstrom le-a cerut și femeilor din România "să-și facă și ele vocea auzită tare și clar".

Vicepreședintele CE a ținut să le spună românilor că, participând prin votul lor la euroalegeri, ajută la "învierea" democrației în Europa.

"Tuturor românilor vreau să le transmit că știu din experiențele anterioare valoarea democrației și îi rog să ne ajute să aducem democrația cu adevărat la viață în Europa, în primul rând prin participarea la aceste alegeri europarlamentare, apoi prin implicarea în procesul politic în România, pentru a contura viitorul", a mai spus Wallstrom.

Ea a criticat faptul că nu vede suficient de multe femei -politician în România, la fel ca în PE, exprimându-și dorința de a vedea mai multe femei care să candideze și care să voteze.

Pe de altă parte, Wallstrom a menționat că Europa este afectată nu doar de criza financiară, ci și de amenințările schimbărilor climaterice, menționând că UE înseamnă în aceste cazuri "solidaritate și unitate".

În acest context, vicepreședintele CE a evocat planul comunitar de recuperare și dezvoltare economică -"o injecție de 400 de miliarde de euro în economiile țărilor europene", dar și negocierile României cu CE și FMI pentru un împrumut de aproape de 20 de miliarde de euro.

Wallstrom a subliniat că "fiecare membru al UE trebuie să-și îndeplinească angajamentele", menționând că România trebuie să-și continue reformele în Justiție și angajamentul în lupta împotriva corupției.

Mediafax