GÂNDUL LIVE. Vicepreședinte al Consiliului Comunal din Prato: „Peste 1,3 milion români trăiesc, muncesc și au ales să stea aici”/ „Mă simt mândru de românii din Italia, care au înteles mesajul și sunt un exemplu pentru cetățenii italieni”

Publicat: 19 03. 2020, 14:57
Actualizat: 21 03. 2020, 12:37

This browser does not support the video element.

Claudiu  Stănășel, vicepreședintele consiliului comunal din provincia Bergamo a declarat pentru GÂNDUL LIVE, prin transmisiune telefonică că  românii din Italia  au înteles mesajul și sunt un exemplu pentru cetățenii italieni.

„Situatia în Lombardia și Bergamo suferă foarte mult. Regiunea Toscano nu este afectată. Trebuie să arătăm care e semnalul, acela că suntem alături și vom învinge această criză.”

Întrebat despre situația din Italia, Claudiu Stănășel se declară mândru de românii din Italia, care au înteles mesajul și sunt un exemplu pentru cetățenii italieni și transmite un mesaj prin care îndeamnă conaționalii să rămână în Italia și să nu călătorească în această perioadă.

„Romanii din Italia trebuie să rămână în Italia.”

Cu privire la măsurile luate de Guvernul Italiei, Claudiu spune că prim-ministrul Italiei, Giuseppe Conte, a declarat că nici un cetățean nu își va pierde locul de muncă.

„Peste 1,3 milion români trăiesc, muncesc și au ales să stea aici.”

Vicepreședintele Consiliului Local din Bratto, provincia Bergamo, Italia, Claudiu spune că în acest moment, Italia are nevoie de ajutorul Europei.

„Până acum, Europa a întors spatele. UE trebuie să își dea seama că trebuie luate măsuri.”