Viceprimarul Capitalei, Marcel Nicolaescu (PNL), a anunțat că trece la PSD după ce i s-a cerut demisia

Publicat: 27 03. 2014, 15:18
Actualizat: 27 03. 2014, 19:29

„Ieri (miercuri – n.r.) m-am trezit și la propriu, și la figurat, cu un telefon din partea vicepreședintelui PNL Eugen Nicolăescu, care mi-a cerut demisia sau îmi va retrage sprijinul politic al partidului. I-am explicat că demisia nu mi-o pot da, pentru că sunt sub incidența unei delegări din partea primarului general până în această seară (joi – n. r.) orele 24:00. Rămâne decizia privind retragerea sprijinului politic”, a declarat Marcel Nicolaescu, care a precizat că, din punctul său de vedere, retragerea sprijinului politic se poate face numai de către delegația permanentă a partidului, conform regulamentului acestei formațiuni politice.

Marcel Nicolaescu este delegat să îi țină locul lui Sorin Oprescu în perioada 25-27 martie, întrucât primarul general se află în vizită oficială în Israel.

Nicolaescu a anunțat că se va alătura consilierilor generali PSD, arătând că, încă de la începutul mandatului, a susținut proiectele USL, „pentru care cetățenii m-au ales și pentru care am avut și sprijinul Guvernului”.

În ceea ce privește eventualele nemulțumiri pe care vicepreședintele PNL le-ar fi avut cu privire la mandatul exercitat de Marcel Nicolaescu, acesta din urmă a arătat că, din punctul său de vedere, aceste nemulțumiri nu există.

„Una dintre provocările mandatului meu a reprezentat-o crearea serviciului integrat de distribuție a energiei termenice, prin comasarea RADET cu ELCEN, care în acest moment a ajuns într-o fază avansată. Astfel, la ELCEN, are loc divizarea societății în trei părți, din care o parte va veni la municipalitate, o altă parte se va duce la Constanța, iar cea de-a treia va rămâne în cadrul Ministerului Energiei”, a mai spus Nicolaescu, care a adăugat că în 27 martie se face un an de la aprobarea memorandumului pe această temă de către Guvern.

Viceprimarul Capitalei a mai spus că dacă va primi votul consilierilor generali, va susține până la capăt proiectele PSD.

Vicepreședintele PNL Eugen Nicolăescu, coordonator al organizației de București, a anunțat, miercuri, retragerea sprijinului politic pentru viceprimarul Capitalei Marcel Nicolaescu și nominalizarea lui Cornel Pieptea pentru această poziție, după ce s-a constatat o activitate nemulțumitoare.