Viceprimarul Sectorului 6 vrea introducerea uniformelor în școli

Publicat: 31 03. 2014, 16:43
Actualizat: 07 02. 2019, 16:07

Potrivit sursei citate, pe parcursul mai multor săptămâni, Petrea va purta discuții cu asociațiile de părinți, elevi și profesori din Sectorul 6, pentru a strânge toate punctele de vedere.

De asemenea, vor fi organizate mai multe consultări publice, la care urmează să fie invitați și reprezentanți ai Ministerului Educației.

Potrivit lui Gabriel Petrea, inițiativa a fost luată după mai multe discuții despre educație și despre starea învățământului, pe care le-a purtat în ultimele luni cu locuitorii din sector.

„În generația mea, opiniile nu erau deloc favorabile unei asemenea idei, pentru că mulți se gândeau imediat la vremurile de tristă amintire de dinainte de Revoluție. Uniforma școlară
reprezenta un simbol al unor vremuri pe care le-am depășit demult, al unei mentalități la care nu mai vrem să ne întoarcem. Dar, dincolo de toate aceste reacții instinctive pe care eu și cei mai în vârstă decât mine le-am avut la auzul ideii de a introduce uniforma în școli, întrebarea care se pune este dacă introducerea uniformei obligatorii este benefică pentru actul de educație, dacă ea face bine sau rău elevilor în școli”, suține Gabriel Petrea, citat în comunicatul instituției.