Victor Ponta anunță că a scăpat de sechestru în dosarul Turceni-Rovinari: ”Până la urmă am câștigat eu sau au câștigat Uncheșelu și Kovesi?”

Publicat: 19 01. 2023, 10:19
Actualizat: 19 01. 2023, 10:22
Victor Ponta/Sursa FOTO: Facebook

Fostul premier Victor Ponta a anunțat pe pagina sa de socializare că ÎCCJ a ridicat sechestrul asigurător instituit în 2016, în dosarul ”Turceni-Rovinari”, asupra apartamentului său din București.

„Azi, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis să îmi ridice sechestrul asupra apartamentului meu din Bucureşti. O decizie legală care vine la 8 ani de când Procurorul Uncheşelul a luat decizia sechestrului/şi la aproape 4 ani de la achitarea mea de către prima instanţă de la ICCJ! Nu ştiu dacă să mă bucur sau să fiu trist.

Trebuie să mă bucur, cum îmi spune mereu avocatul meu Florin Surghie, că judecătorii repară până la urmă abuzurile făcute de câte un procuror care îşi uită datoria faţă de lege şi face dosare penale la ordin? Sau să fiu trist că am petrecut ultimii 8 ani din viaţă sub umilinţă unor acuzaţii pe care absolut toată lumea (jurişti sau nejuristi, duşmani sau prieteni) le-au considerat oricum, de la început, că având ca unic scop şi finalitate înlăturarea mea din funcţiile de Preşedinte al PSD şi Prim-Ministru?

Până la urmă am câştigat eu, pentru că, după 8 ani, au spus judecătorii că sunt nevinovat şi că pot să dispun de propriul meu apartament? Sau au câştigat Dl Uncheşelu şi şefa lui, Doamna Kovesi, care m-au îndepărtat în acest fel din poziţiile publice pe care le câştigasem prin votul colegilor din PSD (la Congresul din 2010) sau al tuturor romanilor (la Alegerile din 2012)? Amândoi au acum funcţii şi salarii de mii de euro de la Parchetul European, eu mă bucur pe Facebook! Deci, am câştigat eu sau ei? Şi pentru România a fost mai bine aşa? Sunt o persoană care priveşte mereu în viitor, dar uneori trecutul e greu de ignorat!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.