Victor Ponta este pentru ascultarea telefoanelor: „Cartelele pre-plătite pot fi folosite de teroriști”

Publicat: 18 07. 2013, 12:05
Actualizat: 03 09. 2019, 05:56

Primul ministru Victor Ponta a afirmat, joi, că este pentru interceptarea convorbirilor telefonice cu cartele preplătite.

„Cartelele pre-plătite pot fi folosite de teroriști”, a declarat Victor Ponta.

El a precizat că nu este vorba de o operațiune de interceptare, ci de înregistrare.

„Este o decizie adoptată în luna august a anului trecut de către CSAT și, de atunci, am progresat în ceea ce privește procedurile de implementare, pentru că în acest moment sunt peste 10 milioane de cartele pre-plătite și evident că nu poți să retroactivezi. Nu doar că o susțin, eram în CSAT, dacă nu mă înșel era în perioada mandatului interimar al domnului Antonescu, domnia sa era președinte interimar, eu eram prim-ministru, erau toți miniștrii acolo, și a fost adoptată această decizie imediat după atentatul din Bulgaria, unde atacatorii au folosit cartele pre-plătite”, a spus Ponta.

Afirmația lui Victor Ponta, vine după ce deputatul PSD Sebastian Ghiță a declarat că intenționează ca în sesiunea parlamentară din toamnă să depună o inițiativă legislativă care să permită interceptarea cartelelor telefonice preplătite de către serviciile secrete. Potrivit acestuia, la cump[rarea cartelelor telefonice preplătite ar trebui furniyat CNP-ul utilizatorului.

„Vrem să găsim o soluție cu privire la modul de gestionare a cartelelor preplătite. Nu mă refer neaparat la cartelele pre-plătite care au fost cumpărate până acum, care își pierd din valabilitate, nu mai sunt folosite și încet-încet ies din uz. Trebuie să generam un cadru legal prin care, în condițiile în care aceste cartele pre-plătite din România pot fi folosite la infracțiuni, ele să poată fi luate în evidență și să aibă același regim ca telefoanele obișnuite”, a declarat Sebastian Ghiță într-un interviu pentru Hotnews.

În România sunt milioane de utilizatori de cartele pre-plătite.