Victor Ponta s-a întâlnit cu președintele Shimon Peres la Ierusalim, în cursul unei vizite semiprivate

Publicat: 06 04. 2014, 14:33
Actualizat: 05 02. 2019, 19:19

Potrivit publicației, Ponta a fost primit la reședința președintelui, la Ierusalim, înainte ca Peres să plece într-o vizită de stat în China. El i-a spus președintelui că în Europa se afirmă o nouă generație de lideri politici care aduc o nouă dinamică în țările lor.

Premierul român, în vârstă de 41 de ani, a discutat cu președintele israelian despre criza din Ucraina, potrivit publicației. El i-a spus lui Peres că România nu este afectată de instabilitatea din regiune, este sănătoasă economic și se află într-o poziție bună din punct de vedere politic și diplomatic, ca membru NATO și UE, și întreține o relație specială cu Statele Unite.

Ponta a amintit că s-a întâlnit cu Peres în 2004, pe când era un politician foarte tânăr, iar președintele i-a oferit un sfat foarte bun, a declarat premierul român, citat de publicație.

România are o atitudine foarte pozitivă față de Israel, a apreciat el. „Puteți conta pe noi, ca parteneri”, a declarat Ponta, adăugând că va reveni în Israel într-o vizită oficială, însoțit de o delegație importantă care va discuta o serie de acorduri cu partea israeliană.

La rândul său, președintele Peres a declarat că Israelul are o relație unică cu România, singura țară din fostul bloc comunist care nu a întrerupt relațiile în 1967 și a cărei comunitate evreiască a rămas activă inclusiv în timpul comunismului.