Victorie în instanță pentru 191 de angajați ai Penitenciarului CODLEA. Își vor primi SPORURILE salariale neacordate în perioada concediilor între anii 2013-2016

Publicat: 06 11. 2018, 13:34

This browser does not support the video element.

Un număr de 191 de angajați ai Penitenciarului Codlea, din județul Brașov, și-au câștigat sporurile salariale aferente anilor 2013 – 2016. Decizia Curții de Apel Brașov este definitiă, iar banii vor fi primiți eșalonat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cei 191 de angajați ai Penitenciarului Codlea, reprezentați de sindicatul Măgura Codlea, au câștigat în instanță procesul intentat instituției, privind drepturile bănești aferente sporurilor pe care le aveau în salariu, între anii 2013-2016, dar neacordate în perioada concediilor. Decizia Curții de Apel Brașov este definitivă.

„Acum așteptăm comunicarea instanței pentru a vedea cum a apreciat instanța, ce sporuri vor fi acordate persoanelor, în funcție de sectorul în care își desfășoară activitatea. Sunt sporuri diferite, oricum, sporul de antenă și praf îl vor primi toți”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, Liviu Matache, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Codlea.

 

 

Acesta a mai precizat că sporurile retroactive vor fi acordate eșalonat și procentual, în următorii cinci ani.

„Administrația Penitenciarului va proceda la punerea în aplicare a deciziei, după ce primim comunicarea și după ce se va face o inventariere a tuturor persoanelor care au câștigat și va fi pusă în aplicare decizia în termenul legal, în cinci ani, eșalonat și procentual”, a mai spus Matache.

Alți 76 de angajați, reprezentați tot de Sindicatul Măgura Codlea, așteaptă și ei decizia instanței în aceeași speță, la Tribunalul Brașov, aceasta fiind în curs de soluționare.

Penitenciarul Codlea are în prezent 283 de angajați.