Videanu: Obiectivul PDL este ca România să atingă nivelul mediu de viață din UE până în 2020

Publicat: 15 02. 2012, 11:48
Actualizat: 25 07. 2012, 00:13
Prim-vicepreședintele PDL, Adriean Videanu, a declarat, miercuri, în cadrul unei dezbateri, că este momentul ca dreapta să își asume construcția instituțională a României și că obiectivul fundamental al partidului este atingerea nivelului mediu de viață din UE, în două etape, 2007 - 2013 și 2014 - 2020.

Prim-vicepreședintele PDL, Adriean Videanu, a declarat, miercuri, în cadrul unei dezbateri, că este momentul ca dreapta să își asume construcția instituțională a României și că obiectivul fundamental al partidului este atingerea nivelului mediu de viață din UE, în două etape, 2007 – 2013 și 2014 – 2020.

El a arătat că PDL a gândit o serie de principii de guvernare, comparând indicatorii care definesc nivelul mediu de viață din UE și din România, identificând astfel și resursele necesare pentru punerea în practică a acestor principii. El a susținut că "este un fapt demonstrat" că piața liberă și capitalismul sunt cele mai performante sisteme economice, iar acestea trebuie să fie promovate la nivel guvernamental.

Liderul PDL a mai spus că 2007 a fost un "an ratat" din punct de vedere al țintelor și echilibrelor macroeconomice, iar 2008 poate fi un "dezastru care să ducă România cu mult timp în urmă".

El a spus că, în programul de guvernare al Alianței, cea mai importantă resursă identificată atunci era economia subterană și autoconsumul. "Prin setul de politici fiscal-bugetare, am redus cu 8-9 la sută din economia neagră, aducându-o în economia fiscalizată", a spus Videanu, care a avertizat, însă, că a apărut o "repliere" spre economia subterană. Videanu a mai arătat că s-a majorat deficitul de cont curent și deficitul comercial, fiind anticipată apariția unei "spirale inflaționiste".

Mai multe știri pe www.mediafax.ro