VIDEO cu accidentul lui IGOR DODON, președintele Republicii Moldova. În mașină se afla și FIUL SĂU

Publicat: 09 09. 2018, 20:27
Actualizat: 25 03. 2019, 20:28

Purtătorul de cuvânt al președintelui Igor Dodon a postat o înregistrare a accidentului, realizată chiar din mașina în care se afla acesta.

Anatol Golea, șeful Serviciului de Protecție și Pază de Stat al Republicii Moldova, a declarat la Digi24 Moldova că mașina președintelui circula regulamentar, iar impactul a fost cu un vehicul care a intrat pe contrasens.

Oficialul a confirmat că în mașină se afla și unul dintre fiii președintelui.

„Președintele și membrii familiei au fost transportați la Spitalul de Urgență din Chișinău. Starea președintelui este bună. Dumnealui a fost investigat de către medici, starea lui este bună. Cu domnul președinte se mai aflau doi ofițeri SPPS, la toți le-a fost acordat primul ajutor medical. În accident au fost implicate două mașini din partea SPPS. Coloana președintelui se deplasa regulamentar, pe contrasens a ieșit un camion și a avut loc ciocnirea cu 2 mașini ale SPPS”, a spus în direct Anatol Gorea, șeful SPPS, pentru Digi24 Moldova.

Potrivit martorilor, în urma impactului, una dintre mașini s-a răsturnat, iar mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Totodată, șoferul mașinii este în stare gravă și a fost transportat de urgență la spital. La locul accidentului au venit mai multe ambulanțe și pomieri. Accidentul a fost confirmat de poliție, dar oamenii legii nu au oferit mai multe detalii.

Potrivit primelor informații, președintele Igor Dodon a fost transportat la spital.

Starea lui Igor Dodon este satisfăcătoare, acesta s-a ales doar cu câteva zgârieturi și vânătăi, a transmis pentru Unimedia șeful Serviciului Protecție și Pază de Stat, Anatolie Golea.

Potrivit acestuia, accidentul s-a petrecut între trei mașini, printre care două vehicule ale SPPS. În urma impactului, persoanele care au avut de suferit au primit îngrijiri medicale pe loc.

„Două mașini din coloana oficială a președintelui țării au fost implicate într-un accident rutier. Persoanelor aflate în automobilele implicate în accident, le-a fost acordat ajutor medical. Poliția cercetează circumstanțele producerii accidentului”, scrie IGP pe pagina oficială de pe Facebook.

Șeful Institutului de Medicină de Urgență Mihai Ciocanu a făcut primele declarații despre starea președintelui Igor Dodon și a spus că acesta acuza dureri în urma accidentului. „Starea lui Igor Dodon e satisfăcătoare, nu pune viața în pericol, a plecat acasă după ce a fost examinat. Avea dureri ca rezultat al accidentului.”

Președintele Moldovei a ținut să-și liniștească personal susținătorii și a confirmat, printr-un mesaj pe Facebook, că nu a pățit nimic.

Foto: Unimedia