VIDEO | Eugen Tomac: „Directiva privind salariile minime adecvate devine, în sfârșit, realitate!”

Publicat: 14 09. 2022, 15:08
Actualizat: 14 09. 2022, 15:14

This browser does not support the video element.

Eurodeputatul Eugen Tomac, a declarat că, s-a acordat votul final prin care se va crea un cadru legal european și care le va garanta românilor salarii decente. 

Eugen Tomac a transmis un mesaj important în cadrul unei dezbateri referitoare la salariile minime adecvate în România.

Astăzi s-a acordat votul final prin care se va crea un cadru legal european și care le va garanta românilor salarii decente și desigur, un trai mai bun.

Acest proces ar putea dura doi ani, dar eurodeputatul speră ca Statul român să priorizeze această directivă.

„Este esențial să facem tot ce ne stă în putință pentru a nu lăsa pe nimeni în urmă și pentru a combate sărăcia”, a spus Eugen Tomac.

”Suntem martorii unei crize a scumpirilor devastatoare. În decurs de numai un an, în țara mea, România, carnea s-a scumpit cu 20%, pâinea s-a scumpit cu 25%, uleiul s-a scumpit cu peste 50%, iar de prețurile la energie și electricitate nici nu vreau să mai vorbesc. În tot acest timp, salariile cetățenilor români au rămas la fel, iar eventualele creșteri de care au avut parte nu au putut ține pasul cu inflația și scumpirile”, a precizat Tomac.

Tomac speră ca Statul român să urgenteze acest proces

„De aceea cred că este esențial să facem tot ce ne ne stă în putință pentru a nu lăsa pe nimeni în urmă și pentru a combate sărăcia. Sunt mândru că pot vota în PE pentru aprobarea directivei salariilor minime adecvate. Este un pas mare în față și sper să continuăm pentru că suntem pe drumul cel bun”, a fost mesajul transmis de Tomac în cadrul unei dezbateri referitoare la salariile minime adecvate în Uniunea Europeană.