VIDEO. Joe Biden ar fi ațipit în timpul întâlnirii cu premierul Israelului, Naftali Bennett 

Publicat: 30 08. 2021, 16:59
Actualizat: 30 08. 2021, 17:01
Joe Biden ar fi ațipit în timpul întâlnirii cu premierul Israelului / Sursă Foto: wikimedia.org - Caracter Ilustrativ

Președintele SUA, Joe Biden, l-a primit la Casa Albă pe premierul israelian Naftali Bennett, într-o premieră de la învestirea noului guvern din Israel, însă vizita a fost marcată de un moment mai puțin obișnuit – liderul american a dat impresia că a ațipit în timpul declarațiilor pe care le susțineau cei doi oficiali în Biroul Oval.

Imaginile de la eveniment au făcut înconjurul internetului. În timp ce premierul israelian își susținea discursul, președintele SUA a dat impresia că a adormit. Joe Biden a ținut capul plecat zeci de secunde, a închis ochii și a stat cu mâinile împreunate, fără să aibă vreo reacție.

Când Naftali Bennett a terminat de vorbit, Joe Biden a ridicat privirea și i-a mulțumit oficialului israelian.

Dosarul iranian, abordat de SUA și Israel în discuțiile de la Casa Albă

Cu doar câteva zile înainte de vizită, ministrul israelian al apărării afirma public că Iranul este la două luni distanță de a obține materialele necesare pentru o armă nucleară. În contextul declarației făcute de Benny Gantz, presa israeliană scria că Naftali Bennett ar urma să prezinte la Casa Albă o alternativă la acordul nuclear din 2015, acord din care SUA s-a retras în vremea administrației Trump, dar față de care Joe Biden adoptase o poziție favorabilă.

„Iran este la doar două luni distanță de obținerea materialelor necesare pentru o armă nucleară. (…) Nu știm dacă regimul iranian va fi dispus să semneze un acord și să revină la masa negocierilor, iar comunitatea internațională trebuie să construiască un `Plan B` viabil astfel încât să oprească Iranul din drumul său către o armă nucleară”, spunea ministrul Benny Gantz, în prezența a 60 de ambasadori.