VIDEO| Patriarhul Daniel s-a vaccinat anti-COVID

Publicat: 24 11. 2021, 16:02
Actualizat: 24 11. 2021, 17:16

This browser does not support the video element.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, PF Daniel, a anunțat, miercuri, că s-a vaccinat împotriva COVID-19. El a făcut declarația la Parlament, la finalul ședinței solemne a legislativului cu ocazia Zilei Naționale.

„Sigur, ne-am vaccinat, gata”, le-a spus patriarhul Daniel jurnaliștilor prezenți la Parlament. El a refuzat însă să spună cu ce vaccin s-a imunizat.

Întrebat dacă s-a vaccinat cu două doze, patriarhul a răspuns: ”Nu, cu dublă doză”.

”Nu vă spun nimic pentru că sunt date confidențiale”, a mai spus patriarhul, întrebat dacă a făcut și doza a treia de vaccin.

Ce le-a transmis Patriarhul credincioșilor

Întrebat de ziariști ce mesaj le transmite enoriașilor, Patriarhul Daniel a răspuns: „Să urmeze sfatul medicilor fiecare credincios”.

”Să se sfătuiască fiecare credincios cu medicul de familie. Nu avem opinii personale, ci numai învățătura bisericii”, a mai spus

După anunțul patriarhului a transmis un mesaj și purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu: ”Părintele Patriarh a confirmat astăzi, într-o scurtă întâlnire cu presa, la ieșirea din Parlament, că s-a vaccinat. Poziția favorabilă a BOR față de vaccinarea în sine ca act medical profilactic și benevol este deja foarte bine cunoscută”.

Întrebat de jurnaliști cu ce ser s-a imunizat patriarhul, Vasile Bănescu a reiterat că Preafericitul Părinte Daniel a ales confidențialitatea și aceasta decizie trebuie respectată. „Esențială rămâne declarația oficială în sine, aceea că a ales să se vaccineze”, a precizat Vasile Bănescu.