VIDEO. Peste o sută de persoane, la înmormântarea nepotului unui bulibașă din Focșani. Tânărul, condus pe ultimul drum cu o formație de lăutari

Publicat: 16 05. 2020, 14:49
Actualizat: 06 04. 2021, 23:34
Peste o sută de persoane, la înmormântarea nepotului unui bulibașă din Focșani. Tânărul, condus pe ultimul drum cu o formație de lăutari Foto: Vrancea 24

Peste o sută de persoane au participat, sâmbătă, la înmormântarea unui bulibașă din Focșani. Pentru a se asigura că se respectă măsurile de distanțare, mai mulți jandarmi au supravegheat evenimentul, scrie ziarul local Vrancea 24.

Tânărul în vîrstă de 27 de ani  a murit la începutul săptămânii, la Spitalul de Neurochirurgie din Galați, după ce duminica trecută s-a prăbușit zidul casei peste el.

Peste 100 de persoane la înmormântare

Deși ne aflăm în Stare de Alertă din cauza pandemiei de coronavirus, el a fost petrecut pe străzile din Focșani de peste 100 de persoane, în condițiile în care normele decise de autorități prevăd ca la astfel de evenimente să participe maxim 16 persoane.

În cortegiul funerar s-a aflat și o formație care interpreta cântece de jale, conform obiceiului. Alături de cortegiu s-au aflat în permanență forțele de ordine.

Starea de alertă prevede 16 persoane

Ministerul de Interne a propus ca, după 15 mai, când va fi instaurată starea de alertă pentru COVID-19, la ceremoniile religioase precum botezuri, cununii și înmormântări să participe maxim 16 persoane cu respectarea regulilor de distanțare socială.

„Activitățile organizate de slujitorii cultelor religioase în locașurile de cult, care se desfășoară fără participarea credincioșilor sau practicile și ritualurile cu caracter privat (ex. botezurile, cununiile sau înmormântările) care au loc cu participarea unui număr strict limitat de persoane -maxim 16 persoane și respectarea regulilor de distanțare socială”, arată documentul emis de MAI.