VIDEO Români ținuți în magazii MIZERE de angajatorii din Italia. Carabinierii au rămas șocați

Publicat: 25 03. 2019, 21:24

Carabinierii au efectuat un control la două ferme din apropierea orașului Vittoria, în Sicilia. Cei trei italieni sunt acuzați că se foloseau de muncitori români, pe care îi țineau în condiții insalubre, în niște magazii, împreună cu familiile lor – mulți aveau și copii, scrie Giornale di Sicilia.

La prima vedere nu păreau să existe probleme legale, dar carabinierii au rămas șocați de condițiile în care trăiau și munceau românii. Ei erau angajați să lucreze în sere, însă ajungeau să lucreze și pe șantiere, fără să li se asigure condiții minime de siguranță și protecția muncii.

Totodată, aceștia erau plătiți mult sub valoarea salariilor medii prevăzute de legislația italiană pentru diverse domenii de activitate.

Nu este pentru prima oară când fermierii sicilieni ajung în arest pentru angajări ilegale, abuzuri și rele tratamente acordate angajaților. Anul trecut, în aceeași regiune siciliană au fost descoperiți într-o fermă 32 de români, exploatați de proprietarii agricoli, alături de alți imigranți.

Foto: Captură