VIDEO. Veteran de război, 99 de ani, aplaudat de asistente după ce s-a vindecat de COVID-19

Publicat: 12 04. 2020, 14:25
Actualizat: 12 04. 2020, 14:58
Foto: Pixabay - caracter ilustrativ

Britanicul Albert Chambers, care va împlini 100 de ani în iulie, a supravieţuit bolii COVID-19. Veteranul din cel de-Al Doilea Război Mondial a fost aplaudat de asistentele medicale la externare.

Veteranul de război britanic Albert Chambers, care va împlini 100 de ani în luna iulie, s-a vindecat de COVID-19, cu ajutorul asistentelor de la Spitalul Tickhill Road din Doncaster, nordul Marii Britanii.

Chambers a fost internat în urmă cu trei săptămâni, după ce a căzut şi s-a rănit la o mână. În timp ce era internat a început să aibă simptome de COVID-19, infecţia fiind confirmată după teste.

În pofida temerilor tuturor, s-a vindecat, iar, la externare, asistentele au format o gardă de onoare şi l-au aplaudat.

„Nu merit asta”, a spus Chambers, în drum spre ieşire. „Ba da, meriţi”, i-a răspuns o asistentă medicală.

Nepotul său, Stephen Gater, a declarat pentru CNN că el crede că experienţa din război l-a ajutat pe bunicul său să supravieţuiască bolii.

În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, Chambers, soldat britanic, a fost capturat de inamici după ce a fost rănit în explozia unei bombe în nordul Africii. A fost transferat la Fallingbostel, în nord-vestul Germaniei, unde a petrecut trei ani ca prizonier de război, într-un lagăr.

După război, a făcut parte din gărzile care se ocupă cu paza palatelor regale din Londra.