VIDEO | Zelenski, mesaj la premiile Grammy: „Tăcerea este moarte, spuneţi adevărul prin versurile voastre”

Publicat: 04 04. 2022, 10:08
Sursa foto: Profimedia

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a transmis un mesaj video puternic la premiile Grammy, duminică seară. „Muzicienii noștri poartă arme și haine de soldați în loc de costume de gală”, a spus el în mesaj. „Ei cântă răniților din spitale, chiar și celor care nu-i aud. Dar muzica va răzbate”. Zelenski i-a îndemnat pe muzicieni să „umple liniștea” lăsată de bombele rusești „cu muzică”.

„Ajutați-ne cum puteți, dar nu cu tăcere, tăcerea este moarte”, a continuat el. „Umpleți tăcerea cu muzică, spuneţi adevărul prin versurile voastre”.

„Războiul nu ne lasă să alegem cine supraviețuiește și cine rămâne în tăcerea veșnică”, a adăugat Zelenski.

Mesajul video a fost redat înainte de interpretarea lui John Legend a unei noi piese, numită Free. Starului american i s-au alăturat pe scenă muzicienii ucraineni Mika Newton și Suzanna Iglidan, în timp ce compatriotul lor Lyuba Yakimchuk, care a fugit recent din țară, a citit o poezie.

John Legend a cântat însoțit și de un cor gospel, în timp ce imaginile celor afectați de conflict se difuzau pe ecrane în spatele lui. La sfârșitul piesei, telespectatorilor li s-au oferit detalii despre o organizație caritabilă care ajută refugiații ucraineni.