Vioară rară, din secolul al 18-lea, vândută la un preț record

Publicat: 15 02. 2012, 11:56
Actualizat: 05 06. 2012, 02:46
O vioară rară, marca Guarnieri, a fost vândută contra unei sume care nu a fost dată publicității, dar care "depășește cu mult" recordul anterior pentru un instrument de acest tip, de 3,54 milioane de dolari, la o licitație organizată de casa Sotheby's la Londra, informează BBC.

O vioară rară, marca Guarnieri, a fost vândută contra unei sume care nu a fost dată publicității, dar care "depășește cu mult" recordul anterior pentru un instrument de acest tip, de 3,54 milioane de dolari, la o licitație organizată de casa Sotheby’s la Londra, informează BBC. Cu ocazia acestei licitații, violonista Chloe Hanslip a susținut un scurt recital pe vioară, la care nu s-a mai cântat de 70 de ani.

Vioara a fost cumpărată de un om de afaceri rus, Maxim Viktorov. Cumpărătorul a declarat că această vioară va putea fi utilizată în concerte publice în mod regulat. Primul concert la care se va cânta pe acest instrument va avea loc la Moscova, pe 22 martie.

Viorile Guarneri sunt considerate la fel de bune ca mult mai celebrele instrumente Stradivarius. Proprietarul anterior al viorii, violonistul și compozitorul belgian Henri Vieuxtemps, a utilizat vioara, care datează din secolul al 18-lea, în concertele sale, timp de 15 ani.