Viorel Hrebenciuc, audiat la DNA, într-un nou dosar

Publicat: 20 10. 2014, 12:21
Actualizat: 02 02. 2019, 01:31

Viorel Hrebenciuc a spus, la intrarea în sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) că nu are detalii despre acest nou dosar, precizând că va da mai multe informații după ce va discuta cu procurorii. Deputatul a venit la DNA fără avocat, în jurul orei 11.30.

Întrebat de ce sunt atâtea dosare deschise pe numele lui, Viorel Hrebenciuc a răspuns: „Nu este voința mea”.

Viorel Hrebenciuc este cercetat de procurorii DNA, alături de deputatul PSD Ioan Adam, în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri. DNA a cerut aviz de la Camera Deputaților pentru arestarea celor doi deputați.

Hrebenciuc este urmărit penal în acest dosar pentru constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență și instigare la folosirea influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Într-un alt dosar, instrumentat tot de DNA, Viorel Hrebenciuc este urmărit penal pentru că, susțin anchetatorii, s-ar fi implicat pentru a determina funcționari din Consiliul Național al Audiovizualului pentru ca această instituție să revină asupra deciziei de retragere a licenței postului Giga TV – controlat de primarul din Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan.