Viorica Dăncilă: Avocatul Poporului este al celor de la ALDE

Publicat: 24 06. 2019, 15:28

„Avocatul Poporului este al celor de la ALDE”, a declarat, Viorica Dăncilă, luni, la finalul reuniunii coaliției PSD-ALDE, la Parlament.

De asemenea, întrebată dacă Mugur Isărescu are susținerea pentru un nou mandat la conducerea BNR, premierul a răspuns: „Vom discuta despre acest lucru, am discutat despre numărul de locuri, despre ponderea pe care o are fiecare partid, numărul de locuri în cadrul BNR în funcție cu numărul de locuri din Parlamentul României”.

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au avut în discuție, pe ordinea de zi a ședinței de luni, o notă privind procedura de numire a membrilor Consiliului de admnistrație a Băncii Naționale a României, precum și o notă privind procedura de numire a membrilor Consiliului fiscal.

Victor Ciorbea ocupă în prezent funcția de Avocat al Poporului.

Potrivit legii 35/1997 privind organizarea și funcționarea instituției Avocatul Poporului, „Avocatul Poporului este numit pe o durată de 5 ani de Camera Deputaților și de Senat, în ședință comună. Mandatul Avocatului Poporului poate fi reînnoit o singură dată.