Virusul pandemic A/H1N1 a provocat moartea a 9.596 de persoane în întreaga lume

Publicat: 16 02. 2012, 10:03
Actualizat: 21 02. 2012, 10:42
Virusul gripal A/H1N1 a provocat moartea a cel puțin 9.596 de persoane în întreaga lume, în ultima săptămână înregistrându-se 828 de noi decese, potrivit noului bilanț comunicat de OMS, relatează AFP.

Virusul gripal A/H1N1 a provocat moartea a cel puțin 9.596 depersoane în întreaga lume, în ultima săptămână înregistrându-se 828de noi decese, potrivit noului bilanț comunicat de OMS, relateazăAFP.

Continentul american rămâne cel mai afectat de pandemie, cu 6.131de decese (în plus cu 253 în ultimele șapte zile), dar număruldeceselor se multiplică rapid și în Europa, în ultima săptămânăînregistrându-se cel puțin 324 de decese (totalul fiind de1.242).

„Cu excepția Franței, unde activitatea gripală continuă să seintensifice, gripa a atins nivelul de vârf și a început săregreseze în majoritatea țărilor europene occidentale, în principalîn Belgia, Islanda, Irlanda, Olanda, Spania, Portugalia, Italia șiGermania”, precizează OMS.

„În Europa de Nord, intensitatea gripei rămâne ridicată, chiar dacăa început să scadă în Norvegia, Suedia și Danemarca. În EuropaCentrală și de Est, virusul continuă să se propage, în special înAlbania, Cehia, Estonia, Grecia, Ungaria, Letonia, Polonia,România, Muntenegru, Slovenia și Turcia”, adaugă OMS.

În schimb, afecțiunile gripale par să se diminueze în Georgia,Bulgaria și Ucraina, iar în Rusia numărul cazurilor de gripă aatins recent momentul de vârf.

Mediafax