Vlad Cosma a prezentat o nouă înregistrare: Procurorii Negulescu și Savu au scris singuri un denunț

Publicat: 21 02. 2018, 22:52

„Îmi aduc aminte cum, în 2016, domnul Lucian Onea și domnul Mircea Negulescu m-au chemat la DNA și mi-au spus că au demarat cercetările într-un dosar ce îi viza pe Ponta, Ghiță și Blair. Rolul meu era acela de a fi unealta credibilă, care ar fi mers la instanță, eu eram unealta prin care ar fi încercat să inducă în eroare judecătorii, rolul meu fiind să semnez o declarație. Le-am spus că nu îl cunosc pe Blair, dacă s-a întâlnit cu Ponta. Mi-au spus că trebuie să semnez, dacă nu vreau să am eu probleme. Am semnat, cred că în jurul ei s-a construit restul dosarului”, a declarat, miercuri seară, Vlad Cosma, la Antena 3.

În înregistrarea prezentată de Vlad Cosma se aude cum procurorii Mircea Negulescu și Albert Savu dictează și scriu singuri declarația atribuită acestuia.

„Procuror Alfred Savu: Subsemnatul, nu știu ce…unde ai ajuns? Vă aduc la cunoștință?

Polițist DNA Mihai Iordache: Formulez prezentul denunț cu privire la fapte de natură penală săvârșite de….mogulul, deputat în Parlamentul …

Procuror Alfred Savu: Păi nu.. neapărat..

Polițist DNA Mihai Iordache: Atunci?

Procuror Alfred Savu: De Ponta…(neinteligibil)…așa, virgulă, în legătură cu alegerile prezidențiale …desfășurate în anul 2014.

Procuror Mircea Negulescu: Ce mai, e…(neinteligibil)…I-am zis și lui Lucică, ne jucăm cu mintea lui. Am un fetiș cu el”, potrivit înregistrării audio prezentate miercuri seară de fostul deputat.

Vlad Cosma a depus, pe 9 februarie 2018, o plângere la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) împotriva procurorilor Giluela Diaconu, Alfred Savu, Lucian Onea și Mircea Negulescu, ultimul fiind recent exclus din magistratură, în care îi acuză de compromiterea intereselor justiției, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, abuz în serviciu și constituirea de grup infracțional organizat. Pe 20 februarie însă, fostul deputat, citat la Parchetul General pentru a își susține plângerea, nu s-a mai prezentat la audieri.