Vladimir Găitan, condus pe ultimul drum. Actorul a fost înmormântat cu onoruri militare

Publicat: 14 11. 2020, 15:48

This browser does not support the video element.

Actorul Vladimir Găitan este condus, sâmbătă, pe ultimul drum de familie și de colegii de breaslă.

Slujba religioasă a început la Biserica Sfântul Gheorghe cel Nou din Capitală, informează Libertatea.ro.

Marele actor a fost înmormântat la Cimitirul Bellu, pe Aleea Artiștilor, cu onoruri militare.

Slujba de înmormântare a început la ora 12.00, la Biserica Sf. Gheorghe cel Nou, unde actorul și-a dorit să fie depus. Toți cei prezenți au respectat măsurile în pandemia de coronavirus.

După slujba religioasă, actorul a fost condus pe ultimul drum spre Cimitirul Bellu, unde a fost înmormântat cu onoruri militare.

Fiul acestuia, Alexandru Găitan, a venit din Marea Britanie pentru a-și conduce tatăl pe ultimul drum. El a stat alături de mama sa, Tunde Găitan.

Horațiu Mălăele, vindecat recent de COVID-19, a venit să-și ia rămas bun de la colegul său Vladimir Găitan.

„Vladimir Găitan a avut o sublimă calitate, a trecut prin viață frumos și-a pregătit milostenie în viața asta, a ajutat sărmanii, a ajutat biserica”, a apreciat preotul care a oficiat slujba.

„Era foarte iubit de oameni, dacă nu era pandemia ar fi fost lume până la Universitate. Nu a fost cancer, a mai fost internat de doua ori. Soția lui un om deosebit, dacă nu era ea se întâmpla mult mai devreme asta”,a declarat medicul oftalmolog Monica Pop.

Vladimir Găitan a murit la 73 de ani

Actorul Vladimir Găitan a murit la 73 de ani, după trei decenii de luptă cu o boală nemiloasă.

Anuntul a fost făcut, marți seara, de colegul său, Vlad Rădescu.

Actorul Vlad Rădescu a anunțat, marți seara, pe Facebook, faptul că marele actor Vladimir Găitan a murit.

„Vladimir Găitan a trecut dincolo și a lăsat teatrul și filmul românesc, pe noi toți, mult mai singuri… Condoleanțe familiei care trece prin momente atât de grele. Adio, Duțu!”, a scris Vlad Rădescu.

Actorul Vladimir Găitan a fost una dintre elitele teatrului românesc. În 2002, el a primit Ordinul Național Serviciul Credincios, în grad de Cavaler, pentru devotamentul și harul artistic.

Jumătate de veac a slujit teatrul românesc. Publicul îl cunoaște în special din pelicula „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război”.