Vladimir Putin, în panică. Populația națiunii riscă să scadă cu 1,2 milioane în următorii ani/ Rata mortalității a Rusiei, calculată pentru o lună de zile, mai mare decât rata globală 

Publicat: 19 10. 2020, 22:57
Actualizat: 21 10. 2020, 10:29

Populația Rusiei ar putea scădea cu 1,2 milioane de oameni până în 2024 – președintele Vladimir Putin adoptând deja măsuri pentru a face față crizei care se apropie.

Politici de imigrație care să asigure o creștere durabilă a populației

Anul acesta, populația Rusiei va scădea cu 352.000 de oameni, iar președintele Vladimir Putin speră să rezolve problema. În iulie, Putin a însărcinat guvernul federal să pună în aplicare politici de imigrație care să asigure o creștere durabilă a populației până în 2030. Scăderea populației din acest an este cea mai gravă din 2006 și a fost pusă pe seama unui amestec de nașteri în scădere, scăderea imigrației și pandemia coronavirusului.

Serviciul rus de statistici Rosstat a raportat că pandemia de coronavirus a provocat 45.663 de vieți în Rusia între aprilie și august 2020.

Rata mortalității a Rusiei, calculată pentru o lună de zile, mai mare decât rata globală

Organizația statistică a calculat că rata mortalității de 4,2% a Rusiei pentru perioada aprilie-august a fost mai mare decât rata globală de aproximativ 3,5%.

Din anii 1990, populația Rusiei a scăzut cu două milioane de oameni.

Populația actuală este de 146 de milioane.

Rusia a asistat la un declin imens al populației în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și apoi din nou în același timp cu căderea haotică a Uniunii Sovietice la începutul anilor ’90.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, vorbind la postul de radio național Kommersant FM, a numit aceste două evenimente istorice „găuri demografice”.

El a spus: „Nu uitați că țara noastră a pierdut 30 de milioane de oameni în timpul celui de-al doilea război mondial și avem mai puține femei care pot avea copii”.