Vrei să mergi în vacanță în Grecia? Din 15 iulie, este obligatoriu să prezinți un test negativ Covid-19!

Publicat: 14 07. 2020, 21:22
Actualizat: 14 07. 2020, 21:23
La Kulata au apărut teste anti-COVID falsificate. Sursa FOTO: wikimedia.org

Grecia impune restricții turiștilor care îi vizitează țara, după ce numărul infecțiilor cu noul coronavirus a crescut alarmant în ultima vreme. Autoritățile elene au decis să instituie obligativitatea prezentării unui test negativ Covid-19 pentru a permite accesul străinilor!

Ministerul Afacerilor Externe transmite, printr-un comunicat de presă, că măsura intră în vigoare la miezul nopţii de marţi spre miercuri, 15 iulie.

Comunicatul vine în continuarea informaţiilor cu privire la condiţiile de intrare a turiştilor în Grecia prin punctul de frontieră de la Kulata – Promachonas, cel tranzitat de românii care vor să meargă în concediu pe insule.

MAE informează că a fost modificat termenul de la care se aplică obligativitatea prezentării testului molecular negativ pentru infecţia cu noul coronavirus. Astfel, deşi iniţial autorităţile elene au comunicat că această condiţie se aplică începând cu data de 15 iulie, ora 06.00, termenul a fost devansat pentru 15 iulie, ora 00.01.

Atenție unde faceți testele Covid-19!

MAE reaminteşte cetățenilor români că sunt valabile doar testele efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie emise în limba engleză şi să conţină numele şi prenumele persoanei testate, precum şi seria şi numărul cărţii de identitate sau ale paşaportului persoanei respective.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe mai arată că reprezentanţi ai Consulatului General al României la Salonic şi ai Ambasadei României la Sofia vor continua să fie prezenţi în cursul zilei de miercuri în punctul de frontieră Kulata-Promachonas.

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă (00306978996222) şi pe cel al Consulatului General al României de la Salonic (00306946049076).