Vremea în mini-vacanța de 1 Mai. Zonele în care luni și marți vor fi aproape 30 de grade. Harta ANM

Publicat: 29 04. 2018, 21:43

ÎN ȚARĂ(luni): Vremea se va menține predominant frumoasă, cu valori termice mult mai ridicate decât cele obișnuite în această perioadă din an. Înnorări și izolat averse și descărcări electrice se vor semnala după-amiază în nord-vest, în special în zona Munților Apuseni, iar seara și noaptea în vest și sud-vest, dar în restul teritoriului cerul va fi variabil la senin. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sudul Banatului și în zona montană înaltă, iar local și temporar și în Moldova. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 20 și 29 de grade, iar cele minime între 7 și 18 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 2…3 grade. În cursul nopții, în sud-est vor fi condiții de ceață.

ÎN ȚARĂ(marți): Vremea va fi deosebit de caldă în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și noaptea, când vor fi averse și descărcări electrice, local la munte și izolat în regiunile intracarpatice și în Oltenia. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane și de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 20 și 29 de grade, iar cele minime se vor situa între 8 și 18 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 3…4 grade.

LA BUCUREȘTI(luni): Valorile termice vor fi în continuare mult mai ridicate decât cele normale la sfârșit de aprilie. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 26…27 de grade, iar cea minimă de 10…12 grade.