Vulcanul Calbuco a erupt pentru a treia oară

Publicat: 01 05. 2015, 00:07

This browser does not support the video element.

„Alertă roșie”, a anunțat pe Twitter Serviciul național de geologie și mine (Sernageomin) din Chile, care nu excludea noi erupții după primele două de săptămâna trecută.

Experți au avertizat că episodul de erupții ar putea dura mai multe săptămâni. O coloană imensă de cenușă ieșea din craterul vulcanului joi la prânz.

„Am ordonat evacuări în același perimetru de 20 de kilometri aflat sub restricție” de o săptămână încoace, când primele două erupții au determinat evacuarea a peste 6.000 de persoane, a explicat guvernatorului regiunii Los Lagos, Nofad Abud, pentru postul de știri 24 horas.

În zona din apropierea vulcanului, membri ai serviciilor de urgență au îndepărtat în ultimele zile cenușă căzută pe drumuri și peste case, dintre care unele s-au dărâmat din cauza greutății.

În total, vulcanul a aruncat aproximativ 210 milioane de metri cubi de cenușă în timpul primelor două erupții. Nu s-au înregistrat victime, potrivit autorităților.

Ultima erupție a Vulcanului Calbuco (2.015 metri), la aproximativ 900 de kilometri sud Santiago de Chile, capitala țării, a avut loc în 1972.