Webinar Gândul și Asociația Medici pentru România. Ambasadorul Israelului în România, David Saranga: Israelul a vaccinat atât de multe persoane datorită digitalizării și a sistemului de sănătate foarte bun – VIDEO

Publicat: 29 01. 2021, 14:02
Actualizat: 29 01. 2021, 14:33
Webinar Gândul și Asociația Medici pentru România. Ambasadorul Israelului în România, David Saranga: Israelul a vaccinat atât de multe persoane datorită digitalizării și a sistemului de sănătate foarte bun

Ambasadorul Israelului în România, David Saranga, a explicat în cadrul Webinarului interactiv cu Beatrice Osanu (redactor-șef csid.ro) și Alex Costache (președinte Asociația Medici pentru România) faptul că țara are succes un adevărat succes în ceea ce privește campania de vaccinare anti-COVID-19 datorită a două aspecte  – digitalizarea și sistemul sanitar. 

Davin Saranga a explicat în cadrul webinarului faptul că sistemul sanitar bine pus la punct și digitalizarea sunt factorii cheie care au dus la succesul campaniei de vaccinare anti-COVID-19.

„Cred că din două motive principale datorită cărora Israelul este fruntaș la vaccinare: 1. sistemul este digitalizat, accesibil, e mai ușor să ajungi la fiecare persoană. Al doilea motiv este faptul că  sistemul sanitar este unul din cele mai bune. În Israel fiecare persoană este obligată să aibă asigurare medicală. Israel e digitalizat, are infrastructură, e mult mai ușor”, a declarat acesta.

Israelul, încă în lockdown

„Măsurile drastice vin ca urmare a noilor tulpine. E foarte dificil. E lockdown. Copiii nu merg la școală. Magazinele sunt închise. După 3 săptămâni de lockdown, credeam că o să scadă numărul de infectări. Am început să vedem o scădere a numărului celor infectați, dar totuși valorile sunt sus. Israel e în faza a doua. Fiecare vaccin are nevoie de trei faze, pentru aprobare. În faza trei îl testăm pe oameni, pe un număr mic. Dacă totul merge bine, înseamnă că putem avea un grup mai mare. În iunie, iulie vom avea vaccinul. Apoi e nevoie de aprobare, pentru a-l produce, dar când mă uit în jur și văd toate dificultățile de producție și distribuție, ne gândim cum o să administrăm totul”, a mai declarat David Saranga.

Cum s-a simțit ambasadorul după vaccinul anti-COVID-19

„După primul vaccin nu am simțit nimic. După rapel am simțit că sunt răcit, fără febră, câteva ore, apoi a dispărut. Apoi m-am simțit foarte bine. De ce m-am vaccinat public? Cu toții ne rugăm pentru sosirea vaccinului, cum putem să-l obținem. Și apoi când m-am vaccinat am simțit că a venit Mesia. După un an de suferință, izolare, am fost de 4 ori în izolare, am văzut lumina de la capătul tunelului. De aceea am pus pe Facebook”, a mai susținut ambasadorul.